حسین کیامنش: نه تنها آمریکا، که دیگر کشورها هم حداقل در خلیجفارس نمیتوانند پنجه در پنجه جمهوری اسلامی ایران بیندازند.
ایران ثابت کرده دیگر دوران بزن در رو تمام شده و توقیف متقابل نفتکش انگلیسی و توقیف نفتکش کرهای برای تنبیه این کشور نیز مؤید این امر است.
در همین رابطه میتوان به آبان سال گذشته اشاره کرد که شاهد رویارویی مستقیم نیروهای نظامی ایران و آمریکا در آبهای خلیجفارس بودیم.
آبان ۱۴۰۰ بود که شناورهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای توقیف نفتکش حامل نفت ایران که ربوده شده بود، مقابل ناوشکنهای غولپیکر آمریکایی و شناورهای دیگر آن وارد عمل شده و نفتکش مذکور را تصرف کرده و در نهایت به لنگرگاه امن در داخل کشور منتقل کردند، بدون اینکه نظامیان آمریکایی جرأت مقابله با تکاوران ایرانی را پیدا کنند. علاوه بر این، پس از گذشت بیش از ۳۰ سال از جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران، اوج کنشگری آمریکا در مقابل قدرتنمایی جمهوری اسلامی ایران، در صدور بیانیه انتقادی خلاصه میشود.
جمعه هفته گذشته بود که سپاه پاسداران در واکنش متقابل به اقدام یونان، اقدام به توقیف ۲ نفتکش یونانی کرد که بنا بر برخی اخبار غیررسمی، در حال حمل نفت متعلق به آمریکا بودند.
اگرچه در همان ساعات ابتدایی آمریکا اعلام کرد در حال بررسی ماجراست اما پس از گذشت ۲ روز، وزارت خارجه این کشور در بیانیهای اعلام کرد: در گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه آمریکا با همتای یونانی خود، توافق شد ایران باید فوری(!) کشتیهای توقیف شده، محمولهها و خدمه آنها را آزاد کند. ایالات متحده در کنار یونان، متحد و شریک کلیدی ما در ناتو در مواجهه با این توقیف غیرموجه میایستد.
صدور این بیانیه و اعلام اینکه آمریکا و یونان به این توافق رسیدهاند که ایران باید(!) نفتکشها را آزاد کند، تنها واکنش جدی ایالات متحده به عنوان صاحب نفت توقیف شده و متحد یونان بود.
مناسبات دنیا، به طور مشخص در خلیجفارس، تغییر کرده و هر اقدامی وابسته به تصمیم ایران است.
منبع: وطن امروز
نظر شما